web analytics

GERARDO CESARI

História rodinného vinárstva Gerardo Cesari sa začala písať v roku 1936. Cieľom zakladateľa bolo vyrábať výnimočné víno Amarone, schopné konkurovať najlepším vínam z Benátska a zaradiť sa k najlepším výrobcom červených vín v Taliansku. Vďaka iniciatíve syna Gerarda Cesariho,  Franca,  sa v 70. rokoch 20. storočia víno Amarone stalo jedným z prvých vín, ktoré sa predávalo na piatich kontinentoch. Dnes sú vína Cesari synonymom kvalitných, vyvážených vín, ktoré v sebe snúbia tradíciu a najnovšie procesy, ktoré rešpektujú okolitú prírodu a prispievajú k trvalej udržateľnosti výroby vína. Dôkazom kvality je každoročne množstvo ocenení, ktoré vinárstvo získava na popredných svetových výstavách vín.

Kvalitné víno vzniká v provom rade vo vinohradoch. Dnes vinárstvo Gerardo Cesari vlastní 40 hektárov vinohradov v historicky najvýznamnejších oblastiach vo Valpolicelle a Lugane.  Vďaka 70 ročným skúsenostiam boli vybrané štyri vinohrady, v ktorých vznikajú vína najvyššej kvality. Skúsený tím vinárov a enológov venuje vinohradom Bosan, Il Bosco, Jèma a Centofilari nadštandardnú starostlivosť. Každý z vinohradov má špecifické zloženie pôdy, klimatické podmienky a slnečnú expozíciu. Všetky činnosti, od strihania, cez zber až po triedenie úrody sú vykonávané ručne. Ďalších 60 hektárov, na ktorých vznikajú vína medzinárodných odrôd ako Chardonnay, Merlot, Cabernet Sauvignon alebo veľmi populárne Rulandské šedé (Pinot Grigio), vinárstvo Gerardo Cesari spoluvlastní a podieľa sa na prísnej kontrole produkcie.

Pri výrobe vína Amarone della Valpolicella je potrebné klásť veľký dôraz aj na prácu v pivnici. Novo vybudovaná pivnica Gerardo Cesari v Cavaion Veronese vytvára ideálne podmienky pre úrodu v prvej “fáze odpočinku”. Okrem prirodzene danej teploty v pivnici sa o perfektné zdravie úrody stará najmodernejšia technika, ktorá zabezpečuje ideálnu úroveň vlhkosti a ventilácie pivnice.  Všetky činnosti spojené s výrobou Amarone prebiehajú v novej pivnici – od vysúšania úrody v dĺžke 4 až 5 mesiacov, prešovania, fermentácie, fľašovania a následného dlhodobého vyzrievania vo fľaši.

ČLÁNKY O VÍNACH GERARDO CESARI NA NAŠEJ STRÁNKE