web analytics

Začíname!

Vítame Vás v novo spustenom internetovom obchode https://www.najlepsie-vina.sk. Víno je najmä v posledných rokoch fenoménom. Myslíme si, že na trhu stále existuje priestor na to, aby sme sa nestali len “ďalším obchodom s vínom”.

“Najlepšie víno” je relatívny pojem. Najlepšie víno je predsa to, ktoré Vám chutí a ktoré Vám prinesie nové zážitky v kruhu Vašich priateľov a blízkych. Som presvedčený, že vína, ktoré sme zaradili do tejto úvodnej ponuky, spĺňajú všetky predpoklady na to, aby sa stali Vašimi “najlepšími vínami”.

Pozornosť by som predovšetkým upriamil na ponuku vín talianskeho vinárstva Barone Ricasoli. V roku 1872 definoval barón Bettino Ricasoli postup výroby moderných vín z toskánskej oblasti Chianti, ktoré by mohli konkurovať aj najkvalitnejším francúzskym vínam. Tieto svetovo uznávané vína sú na Slovensku skôr raritou. Som rád, že v našej ponuke sa už teraz nachádzajú najkvalitnejšie vína tohto vinárstva s 900-ročnou tradíciou. K výnimočným vínam patrí aj výnimočne dobré jedlo. V našej ponuke preto nájdete aj olivové oleje z produkcie Barone Ricasoli, ktoré rovnako patria do tej najvyššej kvalitatívnej kategórie.

Prívlastkom vynálezca sa hrdí aj ďalšie toskánske vinárstvo v našej ponuke – Tenuta Greppo – Biondi Santi. Vo vinohradoch tohto vinárstva sa v roku 1888 zrodila moderná verzia dnes svetoznámeho vína Brunello di Montalcino. Ku koncu 2. svetovej vojny bolo vinárstvo Biondi Santi jediným známym producentom vína Brunello, pričom do tejto doby uviedli na trh iba štyri ročníky – 1888, 1891, 1925 a 1945. Vďaka tomu bolo v tom čase víno Brunello di Montalcino považované za jedno z najvzácnejších a najdrahších talianskych vín. Napriek skutočnosti, že dnes Brunello vyrába približne 200 výrobcov, sú vína Biondi Santi dodnes považované za absolútnu svetovú špičku.

Vinárstvo VINIDI síce nemá takú dlhú tradíciu, no za svoju krátku históriu sa pevne etablovalo medzi najkvalitnejšími producentmi vín v Slovenskej republike. Okrem vynikajúcej kvality vín, ktorej dôkazom je každoročné množstvo ocenení, je sympatický aj samotný pôvod vín. Od roku 2010 sú vína produkované z vlastných vinohradov, ktoré sa nachádzajú v katastri obce Báb. Vďaka tomu má filozofiu tvorby vína a jeho vznik pevne vo svojich rukách.

Naša ponuka vín je v súčasnosti malá, no už teraz je našim cieľom rozšíriť ju o ďalšie výnimočné vína a výnimočných producentov. Napriek nášmu začiatočníckemu statusu som rád, že vína v našej ponuke sú zaujímavé aj priaznivými cenami, porovnateľnými s cenami v dlhodobo etablovaných obchodoch s vínom.

0

Pridaj komentár

Košík

loader
Top